• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Momirović sa predsednikom Vlade Ruande: Zainteresovani su za uvoz velikih količina žitarica

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Momirović je tokom dana održao sastanak i sa ministrom trgovine Ruande Žan Hrisostom Ngabitsinzeom

  • 0
Tomislav Momirović Foto: Đ. K.

Srbija i Ruanda tradicionalno imaju jako dobre političke odnose i vreme je da i ekonomska saradnja dve zemlje bude daleko razvijenija imajući u vidu brojne potencijale, izjavio je danas ministar trgovine Tomislav Momirović, posle sastanka sa predsednikom Vlade Ruande Eduardom Ngirenteom u Kigaliju, čime je započeo trodnevnu zvaničnu radnu posetu istočnoj Africi.

"Ruanda je zainteresovana za uvoz velikih količina žitarica kako bi podmirila svoje potrebe, a u uslovima kada je na istoku Evrope rat, uz otežano snabdevanje u celom svetu, ponudili smo našim prijateljima snabdevanje kukuruzom, pšenicom, kao i drugim proizvodima po izuzetno povoljnim cenama”, rekao je ministar Momirović.

Momirović je tokom dana održao sastanak i sa ministrom trgovine Ruande Žan Hrisostom Ngabitsinzeom i tom prilikom je istakao da značajne mogućnosti za unapređenje ekonomske saradnje dve zemlje postoje u sferi trgovine, poljoprivrede kao i u IT sektoru, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>