• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sardine na hrvatskom primorju nikad sitnije: "Propale bi kroz svaki roštilj", žale se kupci

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

I naučnici iz Instituta za ribarstvo iz Splita slažu se da su serdina i inćuni previše lovljeni, što je uticalo na kvalitet

  • 0
riba hrana post ribarnica. Foto: Unsplash/Mike Bergmann

Do novog lova na sardinu preostalo je samo nekoliko dana, ali za one koji su poželeli ovom ribom "utažiti glad" pre nego što na mesec dana iščezne sa tezgi, brzo će mu pasti mrak na oči. Sardine su presitne. 

Tokom obilaska nekih hrvatskih ribarnica reporteri su čak uspeli da nađu i veće inćune od sardina, a kad se riba u kesi prebroji, kilogram sardina plaćenih četiri evra i kilogram inćuna koji su koštali 5,31 evro, kupca za čišćenje čeka čak 146 komada ribe.

Čak 70 sardina i 76 inćuna prosečne dužine 11 do najviše 13 centimetara, piše Večernji list. 

- Baš jadno, nekad smo kupovali prvoklasnu sardinu. U kilogramu ih je bilo oko 35, savršenih za roštilj, a ove bi propale i kroz najuže rešetke. Unazad nekoliko godina brojao sam ih 50-60 u kilogramu, a ovo je nečuveno. Jedino pozitivno je što sad ne moramo da čistimom kosti - kaže Marko S, penzioner sa pijace.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>