• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savić: Poljoprivrednici sutra potpisuju sporazum sa Vladom Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavnici udruženja poljoprivrednka saopštili su u subotu da su nakon razgovora u Vladi Srbije prihvatili ponudu i da neće više blokirati puteve

  • 0
Poljoprivrednici, Vlada Srbije, sastanak

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

U Beogradu će sutra biti potpisan i overen Sporazum između Vlade i sedam udruženja poljoprivrednika, kao rezultat pregovora, rekao je za Tanjug predsednik Udruženja STIG iz Požarevca Nedeljko Savić.

Odluku o potpisivanju sporazuma sa Vladom udruženja su donela jednoglasno. Sporazum će potpisati Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Udruženje proizvođača mleka „Naše mlekoˮ, Udruženje Poljoprivrednih proizvođača Subotice, Udruženje „STIGˮ Požarevac, Udruženje „Za spas i opstanak stočara zapadne Srbijeˮ, Savez Udruženja poljoprivrednika Banata i Udruženje proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja „Adraniˮ.

Predstavnici udruženja poljoprivrednka saopštili su u subotu da su nakon razgovora u Vladi Srbije prihvatili ponudu i da neće više blokirati puteve. Poljoprivrednici su se usaglasili sa Vladom da se postojeće subvencije po hektaru obradive zemlje sa 9.000 dinara podignu na 18.000.

Postojeće dadžbine za navodnjavanje biće smanjene za 50 odsto, dok će od 1. januara 2024. biti u potpunosti ukinuten. Dogovoreno je i da se od 1. januara 2024. godine na dizel gorivo za poljoprivrednike za 100 litara po hektaru ne obračunavaju akcize i PDV.

Jučerašnji pregovori predstavnika poljoprivrednika sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim trajali su više od pet sati u Vladi Srbije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>