• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon dve decenije vraća se domaći traktor: Proizvodiće ga firma iz Bačke Palanke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preko 50 odsto komponenti u traktoru biće domaće proizvodnje

  • 2
Traktor trava Foto-ilustracija: Shutterstock

Traktor "Majevica 90" sa savremenom tehnologijom, 90 konjskih snaga, klimom i 12 brzina, naći će se u prodaji krajem leta, a proizvodiće ga firma iz Bačke Palanke "Majevica servis", iz koje ističu da je prilikom kupovine omogućen period otplate do sedam godina, kao i mogućnost robne razmene.

Traktor će se prodavati zajedno sa šest priključnih mašina, tako da će imati sve što je potrebno za mala i srednja gazdinstva, ali ovakav tip mehanizacije dobro će koristiti i većim poljoprivrednim gazdinstvima, rekao je Radovan Komad iz odeljenja prodaje ove kompanije za novosadski portal Dnevnik.

On je dodao da će preko 50 odsto komponenti u traktoru biti domaće proizvodnje.

- Mi smo ovom prilikom neke delove sami proizveli, ali smo i sarađivali sa 40 kooperanata iz cele Srbije, te je više od 800 komponenti novog srpskog traktora napravljeno u našoj zemlji. Ono što smo morali da uvezemo jeste Perkinsov motor i Carraro transmisija - istakao je on.

Kada je u pitanju cena traktora, navodi se da će biti poznata do kraja leta, pre nego što se traktor nađe u prodaji.

Komad objašnjava da je najviše vremena i uloženo u potragu za firmama u Srbiji koje bi, zajedno sa "Majevicom“, učestvovale u proizvodnji ovog traktora, jer su želeli da što više bude domaćih komponenti.

Isto tako, s obzirom na to da se ideja za proizvodnju srpskog traktora javila pre oko dve godine, inženjeri i zaposleni u ovoj kompaniji susreli su se sa izazovima koje je donelo vreme pandemije, i koji us uspešno savladani.

(Telegraf Biznis)

Video: To je neka ljubav, poljoprivredom ne može svako da se bavi: Nemanja (24) želi da ostane na selu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    5. jul 2023 | 13:47

    za IMT i Rakovicu neko treba debelo da robija...sramota za jednu državu gde bi poljoprivreda trebalo da bude žila kucavica da nema sopstveni traktor... svaka. čast za Majevicu ali zna se šta su bili IMR i IMT...

  • Mihajlo

    5. jul 2023 | 13:35

    Bravo, samo napred!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>