• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Julijana pokazala kako paradajz i paprika mogu da rode i u zatvorenim uslovima, i to naopačke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakav način uzgoja je pogodan za stambene zgrade

  • 3
Julijana Kuzmić paprika paradajz Foto: Rina

Trendovi se menjaju u svakoj oblasti, pa ni uzgoj povrća nije izuzetak. Svima je dobro poznato kako se paprika i paradajz klasično uzgajaju, ali mlada Julijana Kuzmić dokazala je da može i drugačije - naopačke.

Verovali ili ne, paradajz i paprika se na ovaj način mogu gajiti veoma uspešno, na malom prostoru sa "biljkom-susedom".

- Uredništvo Agrokluba čiji sam i ja deo, svakodnevno nalazi zanimljive priče iz oblasti agrara na koje sve načine mogu da se uzgajaju biljke savremene metode i slično. Tako smo jednom prilikom naišli na jedan video kako čeri paradajz može da se uzgaja naopačke, meni se to dopalo pa sam i sama morala da probam. Prvi put kad sam to radila uspelo mi je i ovaj drugi put sam uradila u gradskim uslovima i uspelo je - kaže za RINU Julijana Kuzmić.

Ona ističe da je ovakav način uzgoja pogodan za stambene zgrade i za one koji nemaju prostora da biljke uzgajaju u baštama. Sve što je potrebno to je dobra volja, nekoliko plastičnih kofica raznih dimenzija, zemlja, rasad biljke i voda.

- Nisam htela da mi ostane prazan prostor u gornjem delu kofice, a u donjem je visio čeri paradajz. Istraživala sam dalje, pa gore posadila bosiljak, jer je on dobar sused sa paradajzom, a u drugoj kofici bila je ljuta papričica i takođe bosiljak. Moje biljke su preživele razne stresove jer mi je propao sistem za navodnjavanje dok sam bila na službenom putovanju ali uz puno truda ipak su mi preživele i rodile, naglašava Julijana.

Julijana Kuzmić paprika paradajz Julijana Kuzmić / Foto: Rina

Prema njenim rečima biljke treba zalivati svakoga dana obilno jer je kofica mala pa im je potrebno više vode. I ako ste sumnjali da ovakav način uzgoja nije moguć evo dokaza da ste pogrešili jer je Julijani rodio čeri paradajz naopačke, a i papričica ljuta, pa još naopaka.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    3. septembar 2023 | 12:19

    Saksije sa cvećem zamenili smo sa saksijama sa povrćem , na terasi ! Keramiče su nam saksije ! U njima smo zasadili : List Peršuna , Blitva , Spanać , Nana , Kopriva i u većoj ČERI PARADAJZ " ! Nedeljna UŠTEDA je oko " PET STOTINA DINARA " ! PFOBAJTE ako vam se isplati !

  • Vodolijax

    3. septembar 2023 | 11:33

    Kako vodu naterati da ide u kontra smeru kad treba zaliti ili prima infuziju......

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>