• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javni poziv za subvencije za nabavku zaštitnog rama za traktore: Čuva vozača prilikom prevrtanja

Vreme čitanja: oko 1 min.

U protekle tri godine, u nesrećama u kojima su učestvovali traktori, poginulo je 83, a povređeno 542 ljudi

  • 0
Traktor trava Foto-ilustracija: Shutterstock

Agencija za bezbednost saobraćaja objavila je javni poziv za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama zaupotrebljavani traktor za koji sva fizička i pravna lica na teritoriji Republike Srbije mogu da podnesu zahtev.

Zahtev mogu podneti Agenciji za bezbednost saobraćaja zaključno sa 30. septembrom 2023. godine u zatvorenoj koverti na adresu: Bulevar Mihaila Pupina br.2, 11070 Novi Beograd, sa naznakom "Zahtev za subvencionisanu dodelu novog zaštitnog rama".

Modeli i tipovi traktora za koje se vrši subvencionisana dodela ramova su: IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 i IMT 549.

Uslovi i Javni poziv sa pratećim formularima za podnošenje zahteva se nalazi na sajtu Agencije.

Zaštitni ram služi da pruži zaštitu vozača traktora prilikom prevrtanja. U Republici Srbiji, u protekle tri godine, u saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovali traktori, izuzimajući nesreće van puteva (njive, šume, livade), poginulo je 83, a povređeno 542 lica, podsećaju iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je opredelilo 125.000.000 za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama iz budžeta Republike Srbije u 2023. godini. Planirano je da se subvencija prema Uredbi sprovodi i u narednoj godini.

(Telegraf Biznis)

Video: Nikola iznajmljuje golubove: Podižu atmosferu na slavljima i pomažu kućni budžet

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>