• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radosavljevići sočne maline beru čak do polovine decembra: Kako su i ove godine obezbedili sigurnu zaradu?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvu berbu ove godine imali su od sredine maja do početka jula, a pre par dana započeli su drugu

  • 1
maline Foto: Shutterstock

Porodica Radosavljević iz Kotraže nadomak Ivanjice zahvaljujući inovativnim metodama uspeva svoje maline da plasira po dosta višoj ceni.

Slavica i njen suprug Ivan pre dve godine odlučili su da probaju uzgoj ovog crvenog voća u zaštićenom prostoru i sada imaju 35 ari malina u tri plastenika piše Infoliga.

Prvu berbu ove godine imali su od sredine maja do početka jula, a pre par dana započeli su drugu. Neverovatno, sočne maline prošle godine brali su čak do polovine decembra.

Ovakav uzgoj maline ne daje samo više prinosa po aru, već je i zbog kontrolisanih uslova - kvalitetnija. Ipak, mnogi poljoprivrednici i dalje se ne odlučuju na ovakav korak jer početna ulaganja nisu mala.

S obzirom na to da su Radosavljevići zadovoljni prinosom, cenom i plasmanom malina iz plastenika u skorijoj budućnosti oprobaće se i u uzgoju drugog crvenog voća u kontrolisanim uslovima.

(Telegraf Biznis)

Video: Kako i zašto se orezuju maline i kupine?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ag

    7. septembar 2023 | 14:55

    Pre mesec dana kupila 1kg malina za 500d.direktno od seljaka, dobro meni, dobro njemu. Frikom nek' se slika sa kesicom od 300g.za vece pare. Imam za tri torte u zamrzivacu, za podlastice jedino i koristim maline.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>