• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznate su cene dozvola za rekreativni ribolov za sledeću godinu: Idu do 10.000 dinara

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vrednost dnevne dozvole za rekreativni ribolov na svim ribarskim područjima iznosi 1.300 dinara

 • 2
pecanje, ribolov

Foto: Shutterstock

Vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov od 1. januara sledeće godine ići će do 10.000 dinara, a visina cene zavisi od vrste dozvole i kategorije ribolovca, navodi se u Pravilniku koji je doneo Ministar zaštite životne sredine.

Za ljude starije od 65 godina, žene i osobe sa telesnim oštećenjem od 60 do 80 odsto, vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov iznosi 4.500 dinara.

Za osobe sa telesnim oštećenjem od 80 odsto i više, kao i za one sa potpunim gubitkom radne sposobnosti, za vojne invalide sa telesnim oštećenjem od 60 odsto i više, civilne invalide rata sa telesnim oštećenjem od 60 odsto i više i sve koji su mlađi od 18 godina, vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov iznosi 800 dinara.

Vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov na ribarskom području u zaštićenom području, za sve ribolovce, iznosi 4.000 dinara. Ipak, i tu ima izuzetaka.

Za zaštićena područja: Park prirode "Sićevačka klisura", Specijalni rezervat prirode "Jerma", Zaštićeno stanište "Bara Trskovača" i Park prirode "Ponjavica", u kojima iznosi 2.000 dinara.

Za zaštićeno područje Predeo izuzetnih odlika "Karaš–Nera", iznosiće 2.500 dinara. Za zaštićena područja: Park prirode "Zlatibor", Park prirode "Radan" i Specijalni rezervat prirode "Ritovi donjeg Potisja", iznosiće 3.000 dinara.

Za zaštićena područja: Park prirode "Palić" i Specijalni rezervat prirode "Ludaško jezero", iznosiće 3.500 dinara, a za zaštićeno područje Predeo izuzetnih odlika "Vlasina", iznosiće 4.500 dinara.

U specijalnim rezervatima prirode "Labudovo okno", "Koviljsko-petrovaradinski rit", "Carska bara" i "Karađorđevo", iznosiće 5.000 dinara, za zaštićeno područje Nacionalni park "Tara" 5.500 dinara.

U zaštićenim područjima "Đerdap", "Stara planina",  "Obedska bara", Specijalni rezervat prirode "Gornje Podunavlje", Specijalni rezervat prirode "Uvac", Park prirode "Bačkotopolske doline" i Park prirode "Stara Tisa" kod Bisernog ostrva, cena dozvole iznosiće 6.000 dinara. Za zaštićeno područje Predeo izuzetnih odlika "Klisura reke Gradac", iznosiće 10.000 dinara.

Vrednost dnevne dozvole za rekreativni ribolov na svim ribarskim područjima iznosi 1.300 dinara. Vrednost višednevne dozvole za rekreativni ribolov na svim ribarskim područjima iznosi 2.600 dinara.

(Telegraf Biznis)

Video: Prinosi pšenice i ječma slabiji nego lane, ali imaćemo dovoljno žita

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Gix

  11. septembar 2023 | 18:41

  Kod nas na Ibru i Zapadnoj Moravi svu ribu zimi pojede Kormoran a ribocuvari nista!Bitno im je da uzmu pare a ribu necuvaju od stetocina Kormorana!Dal uopste vlada i drzava sta se desava sa nasim ribljim fondom !Ibar je bio prepun skobalja mrene klena soma deverike a sad sve manje i manje ribe a vise pticurina !Za hodinu dve ribe nece biti.Ja Dozvolu necu kupovati za iducu godinu ne zbog cene nego iz protesta prema ribocuvarima kad uniste Kormorana bice i ribe!!!

  11
  1

  Podelite komentar

 • Ribolovac

  12. septembar 2023 | 15:10

  Pa u ovoj zemlji sve poskupljenje,jedino plate ako mogu nekako da se smanje,mnogo nam je ovo što primamo Ne znam samo ko će im platiti dozvolu 10 000rsd,kada ljudi pričaju da je i 7000rsd mnogo,koliko se poribljava i brine o rekama u našoj zemlji Iz ličnog iskustva pričam,kao ribolovac koji poseduje uredno dozvolu svake godine Svašta i ja pričam,pa pecace ovi sa Šri Lanke i Pakistana

  6
  0

  Podelite komentar

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>