• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Robne rezerve razmenjuju NPK đubrivo za ratarske kulture

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodatna podrška proizvođačima pred novu sezonu setve

  • 0
žetva, pšenica Foto: D. Grujić

Republička direkcija za robne rezerve izvršiće robnu razmenu sa primarnim proizvođačima do 36.000 tona mineralnog đubriva NPK za ratarske kulture, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije.

Kako se navodi, razmena će biti omogućena za merkantilnu pšenicu i kukuruz roda 2023. i 2024, kako bi se izašlo u susret i pružila dodatna podrška proizvođačima pred novu sezonu setve.

Dodaje se da će razmena mineralnog đubriva za pomenute ratarske kulture biti omogućena fizičkim licima, nosiocima poljoprivrednih gazdinstava, sa ciljem podsticanja poljoprivredne proizvodnje u uslovima otežane prodaje i daljeg plasmana robe.

Ovaj zaključak o robnoj razmeni donela je Vlada Srbije na predlog resornog ministarstva na jučerašnjoj sednici.

- Kako je država uvek u teškim momentima uz svoje poljoprivrednike donoseći pravovremene mere pomoći, tako smo i ovaj put pronašli način kako da pomognemo primarnim proizvođačima u prevazilaženju teške situacije na tržištu ratarskih kultura - ističe se u saopštenju.

(Telegraf Biznis)

Video: Skupocene ovčice koje su proglašene za najslađe na svetu: Jedna košta i do 25 hiljada evra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>