• 6

Vreme čitanja: oko 2 min.

Od šipurka pravi brašno, a za ovaj hleb kaže da zaustavlja starenje: Bosanac otkrio recept za eliksir mladosti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan od njegovih prijatelja istakao je i da mu je veoma drago kada vidi da čovek u osmoj deceniji voli da kuva i radi sve po kući, jer je i on, kako kaže, sam takav

  • 6

Salih Đelilović je pravi domaćin koji brine o svojoj ženi u 72-oj godini, pored toga održava kuću, kuva, sprema, posprema, održava zemlju i još mnogo toga. Od šipurka proizvodi brašno i patentirao je, kako kaže, nešto što niko nije probao, a jako je dobro za sve ljude i njihov organizam. 

Da su njegove reči istinite dokazuje i činjenica da od ovog nesvakidašnjeg brašna pravi, kako naziva, eliksir mladosti, tačnije hleb od šipurka. Iako je ovo pecivo prepuno C vitamina i veoma zdravo, recept za njegovu pripremu nije težak.

"Recpet je kao za svaki hleb koji se pravi, samo što se u ovaj doda i par supenih kašika brašna od šipurka", priča Salih za Srednja Bosna Danas dok mesi hleb.

Jedan od njegovih prijatelja istakao je i da mu je veoma drago kada vidi da čovek u osmoj deceniji voli da kuva i radi sve po kući, jer je i on, kako kaže, sam takav.

"To je pravi Bosanac, nije mu mrska oklagija, i ja sam sam takav, obožavam da kuvam", rekao je Viktor Salihov prijatelj.

Praveći i uštipke od šipurkovog brašna, Đelilović je komentarisao da ovakve stvari i najteži bolesnici mogu da jedu. 

"Kad bih ja nekome pričao šta sam doživeo od šipurkovog brašna niko mi ne bi verovao, ono je za sve i za onog ko ima bolove u nogama i za onog ko ima šećer. Ja se posle njega osećam proceđeno", ističe Salih.

Kada je preležao koronu, pojavile su se neke od posledice, bolovi u prsima su se prvi javili, a kako kaže, tada je sasvim slučajno rešio da spremi, pored čaja, i brašno od šipurka.

"Počeo sam da uzimam onako po kašičicu svako jutro, i tako dan po dan bolovi su nestajali, imao sam i bolove u nogama, sada u šali kažem da mogu na marato i to sve zbog brašna", objašnjava.

Međutim, Salih nije jedini kojem je ovo brašno pomoglo, kako ističe, njegova žena, o kojoj brine, skoro je 90% prohodala. 

"Doktori kad dođu samo slegnu ramenima, ona sada hoda", otkrio je.

Pored svih dobrobiti ovog proizvoda Salih, kao najvažniji, izdvaja to što, kako on tvrdi, brašno zaustavlja starenje.

"Za sve žene koje žele da budu lepe i negovane ima i ulje od šipurka", poručio je uz osmeh.

(Telegraf.rs)

Video: Jovanovići ručno pasiraju šipurak za marmeladu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordana Stetter

    30. oktobar 2023 | 12:01

    Osvezenje za oci i UM. Divan i human dopis, bravo za novinara!!! Dojadili dopisi starleta.....Jos fali Kontakt ovog briznog coveka koji pravi brasno. Rado bih porucila kupovinu Ali kako? I gde uputiti zahtev za poruciti? Veliki pozdrav i nadam se informaciji.

  • Ns

    30. oktobar 2023 | 07:17

    Izgleda se kasno setio, cim je oatario....

  • Gole

    30. oktobar 2023 | 10:01

    Postujem vredne ljude. Bravo za Saliha, a da li proizvod pomaze nije vise ni bitno. Vazno je da se oseca bolje i da veruje u to sto radi. A cudim se ovde zluradim komentarima. U sta se ljudi pretvorise?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>