• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rasprodate su za pola sata! Domaćih jagoda i dalje ima, ovo im je cena: O Draženovom voću čulo se u Norveškoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jagodar Dražen Peurača je treći put u poslednjih nedelju dana sa majkom i suprugom bio na njivi i u utorak su nabrali još 25 kilograma crvenih i sočnih jagoda

  • 2
Jagode, norveška televizija Printskrin:TVNRK.NO

Jagode koje su u oktobru sazrele na njivi Dražena Peurače u Štitaru kod Šapca i dalje su pravi hit. "Čudu prirode" su se obradovali svi koji ih vole, pa i sami ne veruju da se u oktobru i novembru slade svežim jagodama, a jesenje zrele jagode iz Mačve viđene su i u Dnevniku norveške televizije!

Jagodar Dražen Peurača je treći put u poslednjih nedelju dana sa majkom i suprugom bio na njivi i juče su nabrali još 25 kilograma crvenih i sočnih jagoda.

- Rasprodate su za manje od pola sata nakon što sam objavio na grupi Online pijaca Šabac, čiji sam administrator. Nema toliko jagoda koliko je velika potražnja, pa sam morao da ograničim porudžbinu na 2 kilograma da ih dobije što više ljudi - priča Dražen.

Jesenje Jagode Šabac Dražen Peurača, Foto-montaža: D. Grujić

Niko se nije bunio ni što je u međuvremeno cena skočila sa 400 na 500 dinara.

- Novembar je, gde sad ima domaćih svežih jagoda. Realna je ova cena - kaže Dražen.

Objasnio je da su "jesenje jagode" sorte Kleri. Posađene su na otvorenom u junu i zbog lepog vremena su ucvetale, a pošto je duže nego uobičajeno potrajalo toplo vreme, rodile su i sazrele.

- Slađe su nego prolećne pošto je bilo dosta sunca, jako su sočne i aromatične. Prskane su samo jednom kada su zasađene i prihranjene su kroz sistem za navodnjavanje, pa su potpuno zdrave da mogu i bebe da ih jedu - dodao je Dražen.

Za nedelju dana na njivi je u tri puta ubrano 60 kilograma. Iako nije svaki žbun rodio, ima još dosta zelenih i zarudelih plodova, pa ukoliko se obistini prognoza meteorologa da će početak novembra biti topao, Dražen veruje da će se Šapčani sladiti njegovim jagodama sve do prvog mraza.

(Telegraf.rs)

Video: Domaćini prodali već 30 kilograma: Zbog toplog vremena na selu kod Šapca ponovo rodile jagode

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>