• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Draganovom plasteniku rodila džinovska paprika: Teška čak 620 grama, kilogram 160 dinara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zasadio je 6.000 struka, a uzgajanjem paprike bavi se tri godine

  • 1
džinovska paprika, paprika Foto: Rec Media / Ustupljene fotografije

Džinovska paprika rodila je u plasteniku Dragana Petrovića u Lunovom selu kod Užica, a osim nje i ostale su samo za nijansku manje.

Pod svojim plastenikom ove jeseni, Dragan Petrović, što se tiče paprike oborio je sopstveni rekord, ali tvrdi i rekord u Srbiji. Paprike su mu uglavnom težine od 350, pa evo i do 620 grama.

- Nikada do sad nisam imao ovoliku papriku, verujem da obara rekord u Srbiji, a plus je i odličnog kvaliteta - kaže Dragan.

Zasadio je 6.000 struka, a uzgajanjem paprike bavi se tri godine. Ranijih godina uzgajao je jagode, maline, paradajz, ali zbog cene i tržišta sada samo gaji papriku.

džinovska paprika, paprika Foto: Borivoje Ilić

- Sav rod što proizvedem prodam kod kuće, ne idem na pijacu, a cena paprike je 160 dinara - priča sagovornik za Telegraf Biznis.

On dodaje, dok je uzgajao paradajz i tada je imao rekordera na užičkoj pijaci teškog neverovatnih jedan kilogram i 800 grama. Inače, dolina pored reke Lužnice važi za najplodniji predeo u ovom kraju, pa i ne čudi što rekordne povrtarske kulture rađaju baš ovde.

(Telegraf Biznis/B. I.)

Video: Najskuplja papričica na svetu: Početna cena po kilogramu 23.000 evra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    14. novembar 2023 | 14:22

    Śta se ovaj pravi važan,moj otac pre tri godine imao kurtovsku kapiju koja je bila težine 930.g.pa nije zvao novinare.Ova kao od ovoga bilo dvadesetak .Smešan čiča.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>