• 10

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brnabić nakon razgovora sa poljoprivrednicima: Postigli smo dobar kompromis, obustavljene blokade saobraćaja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dogovoreno je će da na današnjem sastanak poljoprivrednici predsednici vlade predočiti odgovore na predložena rešenja

  • 10
Međunarodni dan znakovnog jezika

Foto: Nikola Anđić

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je bila u Kisaču sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika iz Vojvodine. Ona je 21. novembra dogovorila sa poljoprivrednicima, koji su prethodnih dana blokirali puteve na teritoriji Vojvodine, da prekinu blokade i da na sastanku u nedelju, poljoprivrednici predoče odgovore na predloge Vlade Srbije.

"Dobar sastanak sa poljoprivrednicima i već u sredu biće organizovan prvi sastanak radne grupe za uređenje tržišta i robne berze i odmah će se krenuti sa radom na izmenama i dopunama svih zakona i podzakonskih akata, kako bismo poljoprivrednicima obezbedili slobodno tržište da ne bi bili gaženi od monopolista i kartelista", rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Dogovoreno je će da na današnjem sastanak poljoprivrednici predsednici vlade predočiti odgovore na predložena rešenja.

- Razjasnili smo kako to ide na NIS-ovim pumpama. Treba da promenimo uredbu Ministarstva trgogine koja ide na puta puta 60 litara kupovinu i to ćemo da podignemo da mogu odjednom da kupe 400 litara - navela je ona i dodala je jedna od važnih stvari je visina subvencija.

Ona je istakla da subvencije nastavljaju da u 2024. godini idu po 18.000 po hekatru.

- S tim što je Vlada iznela predlog Ministarstvu poljoprivreda da za sertifikovani semenski materijal koji će rezultirati boljom proizvodnjom da podignemo do 17.000 po hektaru. Ono što smo zamolili Udruženja poljoprivrednika je da imamo još jedan sastanak sa svim ostalim udruženjima - navela je ona.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je  da je na sastanku sa poljoprivrednicima u Kisaču postignut visok stepen saglasnosti i da su se dogovorili da ponovo održe sastanak u sredu, dok su predstavnici poljoprivrednika rekli da neće nastaviti sa blokadama saobraćaja.

"Postigli smo dobar kompromis sa ratarima, a koji neće umanjiti davanje ostalim poljoprivrednicima", rekla je Brnabićeva.

(Telegraf.rs-Tanjug)

Video: Brnabić: Priština sprovodi sistematsko nasilje nad Srbima na KiM

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>