• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potez oko Čačka zovu "prase štrase": Da li nas očekuje poskupljenje pečenja pred praznike?

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trenutno, oko 95% pečenjara u Čačku ima istu cenu pečenja

  • 0
Čačak svinjsko meso pečenje Foto: RINA

Svinjska kuga prethodnih meseci desetkovala je torove sa prasićima širom Zapadne Srbije, tako da je ponuda svinjskog mesa smanjena, a potražnja - naročito tokom predstojećih prazničnih dana - ogromna. Stoga, sasvim je logično zapitati se: Da li će poskupeti i čuveno čačansko pečenje?

- Trenutno je cena prasećeg pečenja 2,200 dinara dok je jagnjetina 2,500. Moje mišljenje da neće rasti cena pečenja pre kraja posta, sada je manja potražnja. Međutim, ima nekih indicija da će za vreme božićnih praznika poskupeti, jer proizvođači najavljuju neku promenu cene žive vage. Ona je trenutno 450 do 500 dinara, negde se pominje da će biti i 600 dinara što će usloviti nas pečenjare da, možda, podignemo cenu pečenja. Svakako ćemo se truditi da ispoštujemo potrošače - pojasnio je za RINU Nemanja Smiljanić, pečenjar iz čačanskog sela Ježevica.

On je istakao da su uglavnom svi pečenjari usaglašeni oko cena i da tu nema problema; negde oko 95% pečenjara u Čačku ima istu cenu pečenja.

- U svakom slučaju. nama ništa drugo ne preostaje nego da se kvalitetom kao i do sada borimo sa cenama. Mislim da trenutna cena nije preterano skupa za ovakav kvalitet. U svakom slučaju, cena zavisi od cene žive vage i trudimo se da to pratimo. Što se tiče jagnjetine, ona je malo skuplja od prasetine, jer su jagnjići izuzetno skupi. Međutim, ovde tržište više hrli za prasetinom - zaključio je Nemanja.

Zbog velikog broja poznatih pečenjara, obilaznica oko Čačka još se naziva i "prase štrase".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>