• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ipak nema šećera u njihovom medu: Kompanija se oglasila nakon analize u inostranstvu

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tvrde da su najveći izvoznik konvencionalnog i organskog meda iz Srbije

  • 0
Med Foto: Pixabay

Itraživanje o kvalitetu meda u Srbiji koje je objavljeno u septembru ove godine pokazalo je da 22 od 25 testiranih proizvođača meda u Srbiji nisu prošli test autentičnosti. Na listi proizvoda koji nisu prošli test našla su se tri meda kompanije "Krnjevac". Oni su se sada oglasili saopštenjem nakon što je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izvršilo vanrednu kontrolu proizvoda.

"Rezultati vanredne inspekcije meda u Srbiji, a koju je naložilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pokazali su da je med Krnjevac proverenog kvaliteta i da njihovi proizvodi na policama širom zemlje ne sadrže dodate šećere. Analizom sprovedenom u inostranoj laboratoriji dokazano je da su nedavno objavljeni navodi o tome da ovaj med nije prošao test autentičnosti, odnosno da je falsifikat, neistiniti", navodi se u saopštenju.

Veterinarska inspekcija poslala je uzorke meda istog lota na detaljnu analizu u sertifikovanu austrijsku laboratoriju Imprint Analitycs koji su pokazali da je Krnjevac med izuzetno visokog kvaliteta.

- Od starta smo znali da je naš med proveren i zato smo odmah javno istupili jer verujemo da potrošači imaju pravo da znaju šta kupuju i da niko ne treba da ih obmanjuje. Svaki kilogram meda proveravamo dvostruko pre nego što se nađe na policama marketa širom zemlje. To najpre činimo interno, a onda i u stranim laboratorijama koje su svetski priznate za međunarodni izvoz. Naša firma je najveći izvoznik konvencionalnog i organskog meda iz Srbije, sa učešćem većim od pedeset odsto ukupno izvezenog meda iz zemlje i za nas je vrhunski kvalitet meda imperativ - istakao je Ivan Grujić, direktor kompanije Cmana doo, ogranak Medino i naglasio da se isti med pakuje i za domaće i za strano tržište.

Iz kompanije ističu da poseduju najsavremeniju opremu u zemlji za kontrolisanje kvaliteta meda i pčelinjih proizvoda, kao i da svaki kupac može u bilo kom trenutku da im zatraži detalje.

Jedina tri proizvoda koja su "položila" test autentičnosti krajem septembra bili su: Lipov jednocvetni moljani med "Aza" (400 g), Bagremov med vrcani "Gohealthy" – "Tisacoop" (450 g) i Bagremov med "Naš med" (500 g).

(Telegraf Biznis)

Video: Iz ove zemlje dolazi 92% lažnog meda: Evo kako da utvrdite da li je fejk

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>