• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Savići su beogradski asfalt zamenili gornjomilanovačkim šumama: Sopstvenim rukama zidaju "priču za budućnost"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njihov sin Nikola, nakon dolaska na proplanke sela Kalimanići uvideo je sve prednosti života na selu

  • 1
savići, kolaž Kolaž: Rina

Rade i Anka Savić više od pola svog života proveli su u Beogradu, gde su izrodili osmoro dece, ali želja da gradski asfalt zamene šumama i livadama tinjala je u njima sve vreme. A kada se nešto jako voli, onda se to i ostvari, pa su Savići posle nekoliko godina traženja našli svoje parče raja u gornjomilanovačkom selu Kalimanići, gde su krenuli da se kuće ispočetka.

- Ovde, gde se sada nalazi kuća koju pravimo, u donjem suterenu nalazila se štala koju smo mi srušili, podneli smo zahtev za građevinsku dozvolu koju smo dobili i onda smo krenuli sopstvenim rukama da zidamo sve ovo - ispričao je, sada već milanovčanin Rade.

Ali, prelazak iz grada u selo nije svako doživeo na isti način, međutim Savići kažu da se na dobro brzo navikneš, pa se sada svi osećaju kao da su tu oduvek i živeli.

- Deca su nas podržala, iako nisu bili potpuno sigurni u to, jer je to za njih bila sve neka neizvesnost. Mi smo ih pripremali vremenom, kako smo tražili imanje oni su sve više bili oduševljeni. Kada se sve to realizovalo, neki su prihvatili sa oduševljenjem, ali ipak kako je vreme proticalo nije im bilo lako - priča supruga Anka.

Njihov sin Nikola, nakon dolaska na proplanke sela Kalimanići uvideo je sve prednosti života na selu.

- Nekoliko meseci meni je trebalo da se naviknem na novu okolinu, društvo, rad na selu, ali sada kada sam se uklopio, super mi je za razliku da sam ostao u Beogradu - ističe Nikola Savić.

S obzirom da se svi najmlađi Savići bave konjičkim sportom, rešili su da u svom novom okruženju otvore školu jahanja. Vrlo brzo za njih se pročulo, pa su za kratko vreme stigli i prvi polaznici.

- U školi jahanja prvo se uči kako savladati strah i da se konj ne uplaši, zatim kas i galop. Ko sve to savlada može da krene na terensko jahanje, što budi i najveće emocije kod jahača - zaključio je Vasilije Savić.

Savići su doneli odluku, ostaju u Kalimanićima sa svojim konjima jer su ovde napravili priču za budućnost.

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>