• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Slaninarska" banda opet hara po selima Hrvatske: Kradu suvo meso i nestaju bez traga!

A. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lopovi ne prezaju od krađe čak ni u novogodišnjoj noći, kada su porodici iz okoline Ozlja odneli sve suhomesnate prerađevine vredne nekoliko stotina evra

  • 0
Susnica, susiona, dimljeno meso, kobasice, slanina, pecenica Foto: Profimedia

Na prostorima Balkana "špic" je sezone sušenja mesa i pravljenja mesnih prerađevina. To je, ujedno i razlog za zabrinutost među domaćinima u Hrvatskoj: posle dužeg "zatišja" u ovoj zemlji je ponovo u akciji "Slaninarska banda", kradu suvo meso i nestaju bez traga. U protekla dva meseca u više mesta širom ove zemlje iz pušnica, podruma i tavana nestale su mnogobrojne đakonije.

U četvrtak uveče u Velikoj Barni kod Grubišnog Polja nepoznati počinilac je iz pušnice otuđio suhomesnate proizvode u vrednosti od 100 evra, prema proceni lokalne policije, javlja hrvatski portal Danica, a prenosi Sloboden Pečat.

U novogodišnjoj noći jedna porodica iz okoline Ozlja izgubila je svu pršutu koju je držala u podrumu. Nepoznati lopov je u noći između 31. decembra i 1. januara provalio u podrum 56-godišnjeg muškarca i ukrao proizvode u vrednosti od nekoliko stotina evra, otkrila je policija.

U decembru prošle godine u Šibovcu kraj Daruvara, dok su ukućani čvrsto spavali, nepoznati lopov je iz pušnice izneo više od 50 kilograma kobasica i kulena.

U januaru je penzioner iz Velike Trnovice, između Grubišnog Polja i Garešnice, ostao bez velike količine kobasica, slanine, šunke, rebaraca i drugih đakonija. Kradljivac je tokom noći provalio u šupu za sušenje mesa iz koje je ukrao oko 100 kilograma suvog mesa, saopštila je policija. Tada je to bila peta krađa sušenog mesa za samo dva meseca na severu zemlje.

"Slaninarska banda" je do danas ostala nedostižna policiji. Prvi put aktivnosti kradljivaca mesa registrovane su u decembru 2020. kada su u Žapancu kod Ludbrega ostao bez 40 kilograma prerađevina.

(Telegraf Biznis)

Video: Butkice i kolenice suše se na dragačevskom mrazu: Kineski radnici poprimili naše običaje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>