• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuski seljaci se spremaju da blokiraju Pariz: Vlada poručuje "sprečiće vas 15.000 policajaca"

A. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar poljoprivrede najavio da će u narednih 48 sati vlada predstaviti mere za podršku francuskim poljoprivrednicima

  • 0
Francuska, protest, poljoprivrednici Foto: Tanjug/AP

Francuski ministar poljoprivrede Mark Feno izjavio je da Francuska želi da ove nedelje bude doneta odluka o promeni ekoloških propisa Evropske unije o obradivom poljoprivrednom zemljištu koji moraju da budu usklađeni sa novim pravilima o biodiverzitetu, a kako bi se pomoglo francuskom poljoprivrednicima.

"U narednih 48 sati predstavićemo određene mere", rekao je Feno u razgovoru sa novinarom TV Frans 2 i istakao da Francuska nastoji da promeni Zakon Evropske unije o prirodi koji je usvojen prošle godine, prenosi Rojters.

Francuski poljoprivrednici najavili su ranije da će danas sa više od 600 traktora blokirati osam autoputeva koji povezuju Pariz sa ostatkom Francuske.

Vlada je u međuvremenu najavila da će 15.000 pripadnika policije biti mobilisano da spreče ulazak traktora u "Pariz i veće gradove", preneo je ranije BFM TV.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanen razgovarao je u nedelju sa najbližim saradnicima o odgovoru policije na pretnje nezadovoljnih poljoprivrednika i dao instrukcije pojedinim službama da rasporede značajane snage kako bi sprečili bilo kakvu blokadu aerodroma i svaki ulazak poljoprivrednika u glavni grad.

Iz policije poručuju da će postupati umereno i da će intervenisati samo u slučaju krajnje nužde, ukoliko bude ugrožen integritet ljudi, ili javne ili privatne zgrade budu izložene ozbiljnoj šteti.

Poljoprivrednici u Francuskoj protestuju zbog niskih otkupnih cena poljoprivrednih proizvoda i traže smanjenje poreza, kao i poljoprivrednici širom Evrope.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>