• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Zujanje" na Beogradskom sajmu ovog vikenda: Petnaesti po redu susret pčelara

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored domaćih učesnika predstavljaju se i izlagači iz više evropskih zemalja

  • 0
Med, čist med, pčele Foto: Shutterstock

Petnaesti Državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem u organizaciji Saveza pčelarskih organizacija Srbije, održaće se ovog vikenda, 10. i 11. februara, na Beogradskom sajmu.

Posetiocima će u Hali dva tradicionalno na raspolaganju biti izuzetno bogat prodajni, izložbeni, obrazovni, promotivni, privredni i turistički sadržaj i program, a pored meda i drugih pčelinjih proizvoda, zainteresovani će po najpovoljnijim uslovima moći da nabave i kompletnu pčelarsku opremu i repromaterijale.

Kako je najavljeno na sajtu Beogradskog sajma, pored domaćih učesnika predstavljaju se i izlagači iz više evropskih zemalja, a o velikom interesovanju za ovu sajamsku manifestaciju govori i činjenica da iz mnogih gradova u Srbiji gosti i posetioci dolaze organizovano.

Pored dvodnevnog izlagačkog programa, za subotu su planirana stručna predavanja o virusima pčela, nozemozi pčela i američkoj kugi, a za nedelju takmičarsko predstavljanje, nakon kog će biti dodeljene nagrade za najbolje inovacije u oblasti pčelarstva.

Sajam je oba dana otvoren od devet sati, dok će u subotu trajati do 18, a u nedelju do 16 sati.

Sporazum o slobodnoj trgovini između Vlade Srbije i Vlade NR Kine potpisan je u Pekingu 17. oktobra prošle godine, i obuhvata 10.412 proizvoda iz Srbije i 8.930 iz Kine.

Iste godine, usaglašeni su i potpisani sertifikati za izvoz meda, a prema prvim rezultatima popisa poljoprivrede koji su objavljeni u januaru ove godine, broj košnica u Srbiji je povećan za 38 odsto.

Takođe, agrarnim budžetom za 2024. godinu, predviđeno je povećanje subvencija za košnice sa 800 na 1.000 dinara po košnici.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>