• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kreće kontrola upisanih grla u registar, najavljena i brisanja lažnih: Sve u cilju kontrole isplata subvencija

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo očekuje maksimalnu podršku odgajivačkih organizacija kako bi se sistem što bolje uredio

  • 0

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković  istakla je da je neophodno utvrdili činjenično stanje kada je reč o broju grla stoke koja su prijavljena u registrima životinja, a sve u cilju kontrolisanja isplata subvencija koje su nikada veće i sprečavanja eventualnih zloupotreba.

Ministarka je na sastanku sa predstavnicima glavne i regionalnih odgajivačkih organizacija sa teritorije cele Srbije istakla da je neophodno da se urade temeljne fizičke smotre u cilju utvrđivanja realnog stanja na terenu i isključivanja iz evidencije grla koja se fiktivno vode u registrima.

Ministarstvo očekuje maksimalnu podršku odgajivačkih organizacija državi, kako bi se sistem što bolje uredio, a sve u cilju kontrolisanja isplata subvencija koje su nikada veće i sprečavanja eventualnih zloupotreba.

Tema sastanka bio je i cenovnik usluga odgajivačkih organizacija, a ministarka Tanasković je ukazala na potrebu izjednačavanja cena u različitim krajevima Srbije, kako bi se omogućilo da svi poljoprivredni proizvođači iste usluge plaćaju po jednakim cenama.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>