• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvoren konkurs za dodelu sredstava za nove ribnjake i rekonstrukciju postojećih: Evo do kada traje

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sekretarijat dodeljuje bespovratna sredstva u obimu do 70 odsto od ukupne vrednosti zemljanih radova bez PDV-a

  • 0
Ribnjak Foto: Shutterstock/Veronika Kovalenko

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu sredstava za podizanje novih ribnjaka i rekonstrukciju postojećih u Vojvodini za 2024. godinu, radi unapređenja načina korišćenja neobradivog poljoprivrednog zemljišta, a u cilju unapređenja ribarstva u Vojvodini, koji će biti otvoren do 24. maja.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje je 20 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost, a po jednoj prijavi se odobrava za podizanje novih i rekonstrukcija postojećih ribnjaka do pet miliona dinara.

Predmet konkursa je podizanje novih i rekonstrukcija postojećih ribnjaka, na površini ne manjoj od jednog hektara (ha) i ne većoj od 100 ha, koji se nalaze u Vojvodini.

U konkursu je navedeno da se pod objektima, podrazumevaju isključivo objekti za proizvodnju ribe i to rastilišta, mladičnjaci, tovilišta, zimovnici, izlovni i obodni kanali.

Naglašeno je i da sekretarijat dodeljuje bespovratna sredstva u obimu do 70 odsto od ukupne vrednosti zemljanih radova bez PDV-a, dok preostali iznos ugovorenih sredstava obezbeđuje korisnik sredstava.

Podnosilac prijave za podizanje novih ribnjaka može podneti samo jednu prijavu po konkursu ili najviše dve prijave po podnosiocu za rekonstrukciju postojećih ribnjaka za najviše dva zasebno registrovana ribnjačka objekta - ribnjaka.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>