• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skupštinski odbor tvrdi: Poljopriprivredna proizvodnja mora da bude namenjena domaćoj preradi

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odbor navodi da treba da se obezbede i sredstva u podsticajima za sezonske intervencije u poljoprivrednoj proizvodnji radi očuvanja dohodovane sigurnosti u poljoprivrednim gazdinstvima

  • 0
poljoprivreda, farma, agro Foto: shutterstock

Skupštinski odbor za poljoprivredu doneo je zaključak u kom preporučuje da ministarstvo treba da vodi poljoprivrednu politiku u kojoj će naša poljoprivredna proizvodnja da bude namenjena našoj prerađivačkoj industriji što direktno, što kroz razvoj stočarstva, prerade i stočarskih proizvoda.

Među zaključcima koje je potpisao predsednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marijan Rističević je i da se isplate zaostali dugovi i da se obezbede i sredstva za obnovu stočarstva, kroz rebalans sredstva za ispunjenje obaveza dogovorenih u razgovorima predsednika vlade, ministarstva i poljoprivrednih proizvođača.

Zatim da se E-agrar oplemeni i uskladi sa potrebama i mogućnostima za komunikaciju sa poljoprivrednim proizvođačima.

Odbor navodi da treba da se obezbede i sredstva u podsticajima za sezonske intervencije u poljoprivrednoj proizvodnji radi očuvanja dohodovane sigurnosti u poljoprivrednim gazdinstvima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Poseta japanske delegacije Comtrade-u

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>