• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počeo sastanak malinara, hladnjačara i ministra poljoprivrede: Hoće li biti dogovora o otkupnoj ceni maline?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Udruženja proizvođača malina Dobrivoje Radović poručio je za Betu pre par dana da će minimalna akontna otkupna cena za ovogodišnji rod biti 400 dinara za kilogram.

  • 2
Zgrada Vlada Srbije Nemanjina Foto: Shutterstock

U Vladi Srbije u 10.15 časova počeo ja sastanak malinara, hladnjačara i ministra poljoprivrede Aleksandra Martinovića. Očekuje se da će glavna tema sastanka biti ovogodišnja otkupna cena ovog voća.

Predsednik udruženja malinara Vilamet iz Arilja Mileta Pilčević osvrnuo se 15. maja na izjavu agroanalitičara Gorana Đakovića da zahtev malinara da otkupna cena maline bude 350 dinara za kilogram u ovom trenutku nije realan, te poručio da se tako dovodi u pitanje proizvodnja maline od koje direktno i indirektno živi oko 500.000 ljudi.

Đaković je izjavio ranije za Tanjug da je trenutno prosečna cena sa kojom se trguje sa smrznutom malinom oko tri evra.

- Znači, ako imamo u vidu da je zahtev maslinara tri evra za kilogram ovog voća, gde su tu onda hladnjačari, gde su transportni troškovi i sve ostalo - zapitao je Đaković i dodao da će malinari sigurno biti nezadovoljni tom njegovom izjavom.

Pre par dana, predsednik Udruženja proizvođača malina Dobrivoje Radović poručio je za Betu da će minimalna akontna otkupna cena za ovogodišnji rod biti 400 dinara za kilogram.

Sastanku prisustvuju i predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, Privredne komore Srbije, Uprave carina, Republičkog zavoda za statistiku, skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, kao i predstavnici Instituta za voćarstvo Čačak.

Ažurirano: Danas nije došlo do dogovora o otkupnoj ceni maline, a razgovori će biti nastavljeni u petak u 12 časova.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>