• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grad opustošio delove Ivanjice, domaćini očajni: Neki malinjaci potpuno uništeni, finansijska šteta velika

J. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljudi očajni jer, kako kažu, sve što su uložili u svoje njive , i trud i novac, otišlo je za nekoliko minuta

  • 0

Nevreme koje je u nedelju zahvatilo deo ivanjičke opštine u pojedinim malinjacima pričinilo je stopostotnu štetu. Gradonosni oblak stručio se na području Bedine Varoši i zaseoka Rokci pa su zasadi malina, krompira, šljiva i drugog voća i povrća u domaćinstvima Dragane Ćurčić, Miroljuba Stojkovića, Nikole Glavinića, Mila Zarića, Gorana Ćerimana, Slavka i Miloša Neškovića većim delom uništeni.

- Bilo je nezapamćeno nevreme. Tukao je grad a olujni vetar je lomio stabljike… Jedan malinjak mi potpuno uništen i to ne za ovu već i narednu godinu jer su svi zaperci polomljeni. Ne sećam se da je ikada ovakvo nevreme bilo. Samo odjednom se spustilo nebo na zemlju i krenulo je sa kišom, vetrom a onda i gradom. Nismo čuli da su ispaljivane rakete - rekao je za Info Ligu Vladan Ćurčić.

I njegove komšije su očajne jer, kako kažu, sve što su uložili u svoje njive , i trud i novac, otišlo je za nekoliko minuta.

- Ovo je veliki finansijski udarac za sve nas, mi sami ne možemo vo da nadoknadimo - kažu meštani čije njive su stradale tokom nevremena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>