• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pojavila se afrička kuga u Bajinoj Bašti: Pet naseljenih mesta progalašena za rizična

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za sada je Zarožje proglašeno zaraženim područjem

  • 0
svinja Foto: Pixabay

Naseljeno mesto Zarožje u opštini Bajina Bašta je rešenjem Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Uprave za veterinu proglašeno zaraženim područjem od zarazne bolesti afričke kuge svinja, a naseljena mesta Gvozdac, Okletac, Ovčinja, Rogačica i Lještansko proglašena su ugroženim od ove zarazne bolesti.

- Na zaraženom području radi suzbijanja i iskorenjivanja, a na ugroženom području radi sprečavanja pojave afričke kuge svinja sprovodiće se niz propisanih mera, a za držaoce životinja je važno da o bilo kakvoj sumnji na pojavu afričke kuge svinja obaveste veterinara, odnosno prijave veterinarskom inspektoru, bez odlaganja, sve obolele ili uginule svinje na gazdinstvu, potvrđeno je za RINU u Odeljenju za inspekcijske poslove i komunalne delatnosti opštine Bajina Bašta.

Istim rešenjem nadležnog ministarstva i Uprave za veterinu, lovište Soko ustanovljeno na teritoriji opštine Bajina Bašta proglašava se područjem visokog rizika od zarazne bolesti afričke kuge svinja i sprovode se sve mere u skladu sa Naredbom o preduzimanju mera za sprečavanje unošenja, pojave, otkrivanja, širenja, suzbijanja i iskorenjivanje bolesti.

(Telegraf Biznis/Rina)

Video: Bili smo kod Jevte koji kilogram pršute naplaćuje 300€: Ima poruku za Novaka Đokovića!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>