• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Bujanovac stižu 92 junice simeltanske rase: Stočari grla plaćali 3.000 evra

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predviđeno je da sutra stigne 31 od ukupno 92 junice, a u narednih pet dana i sve preostale

  • 0
Bujanovac Foto: S.T.

Iz Nemačke u Bujanovac stiže prva od tri ture junica simeltanske rase, najvišeg kvaliteta, potvrđeno je iz Veterinarske stanice u ovoj opštini.

- Ugovorom koji je ova stanica potpisala sa nemačkom firmom, predviđeno je da sutra stigne 31 od ukupno 92 junice, a u narednih pet dana i sve preostale - kaže direktor Veterinarske stanice Miodrag miljković.

On ističe da je ovo veliki dan za stočare iz Bujanovca, Preševa i Vranja, jer u ovaj kraj prvi put stižu junice ekstra kvaliteta čime će značajno biti unapređen stočni fond juga Srbije.

Zahvaljujući subvencijama države, zainteresovani stočari su ova grla plaćali 3.000 evra, a preuzeće ih veterinarske stanice nakon 21 dana provedenog u karantinu.

Kako je prošle subote najavio direktor Milković pored ovih 92, stočarima na jugu Srbije, odnosno Veterinarskoj stanici u Bujanovcu, na jesen će istim ugovorom biti isporučene još 42 junice.

(Telegraf Biznis/S.T.)

Video: To je neka ljubav, poljoprivredom ne može svako da se bavi: Nemanja (24) želi da ostane na selu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>