Zašto je bolje na selu? Ko je na traktoru ne mora da brine

Na selima nema korona virusa kao u gradovima, da li je ovo zapravo znak da je vreme da se okrenemo zemlji umesto betonu?

Printskrin: Tanjug

Zbog tradicije i načina življenja, manje je socijalnih kontakata na selu nego u gradu, zbog toga ima i manje zaraženih, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović koji je i predsednik Kriznog štaba za Niški i Toplički okrug. On je aludirao i na izjavu predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka da "Ko je na traktoru ne mora da brine".

On se zahvalio poljoprivrednicima na disciplini  i obavljanju posla, ali i ljudi koji ih kontrolišu.

- Što se tiče poljoprivrednika, sve se bilo otvorilo zbog kiše. Mislim da će ovo biti dobra i rodna godina - rekao je on na konferenciji za medije.

Nedimović je najavio da će prodavnice za penzionere i starije sugrađane biće otvorene u četvrtak (30. aprila) od 4h do 7 ujutru.

Otvaranje delatnosti mora da ide postepeno iz uz poštovanje striktnih mera, rekao je Dr Predrag Kon. - Kada me pitate kako otvaramo teretane i salone, pa drugo rešenje postoji, a to je da budu trajno zatvoreni - istakao je on.

Kakvo je vaše mišljenje? Ostavite odgovore u komentarima, a ako živite u selu, pošaljite nam svoju "borbu" s koronom na redakcija@telegraf.rs, može biti i duhovita, a mi ćemo je rado objaviti.

(Telegraf Biznis)