Igor se vratio na dedovinu i otpočeno uspešan biznis: "Ništa nije lepše nego biti sam svoj gazda"

A. Ć.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: A.Ć.

Igor Veselinović je jedan od retkih mladih ljudi u Pirotu koji je odlučio da se bavi stočarstvom i preradom mesa. Nažalost, izuzetno mali broj mladih ima želju da se bavi ovim poslom, od kojeg može da se zaradi i normalno živi, a perspektiva je ogromna, budući da hrane, posebno one vrhunskog kvaliteta, nikad dosta.

Iako je radio i kao supervizor na gradilištima širom sveta, Igor se vratio u rodni grad i u selu svojih predaka, Izvoru kod Pirota, otvorio malu farmu svinja.

Foto: A.Ć.

- Posao jeste težak, naročito u početku, ali ništa nije lepše nego biti sam svoj gazda, a potražnja za kvalitetnom hranom je ogromna, i taj trend će biti takav da će sve više rasti, pa će i cene kvalitetne hrane biti sve više i više. Nije mi bio cilj da idem na veliki broj svinja kao na velikim farmama, već da što je pre moguće zaokružim proces, što sam i uspeo i sada imam i vrhunske prerađevine za kojima je već sada tražnja tako velika da ni izdaleka ne mogu da je zadovoljim - kaže ovaj preduzimljivi Piroćanac i dodaje da je to pravi recept i da se proizvođači i odgajivači izbore sa niskim otkupnim cenama.

Foto: A.Ć.

Igor kaže da se mladi ljudi u Pirotu polako okreću proizvodnji hrane, ima dosta mladih koji proizvode recimo vrhunske rakije, vina, što svakako raduje, jer kroz povezivanje mladih proizvođača, koji prate trendove, koriste moderne kanale marketinga i udružuju svoje snage, može cela stočarska grana u Pirotu da se oživi.

Drevni recept za uspeh pod motom "u se i u svoje kljuse", danas u eri veštačke inteligencije i IT tehnologija čini se aktuelnijim nego ikada, ali, kako kaže Igor, upravo u proizvodnji hrane, uspeh je gotovo zagarantovan, posebno ako se održava visok kvalitet.

(Telegraf Biznis)