Prava istina o hrani iz fast fuda: Burger nikad ne truli, evo zbog čega
Hrana je u potpunosti isušena i njoj nedostaje voda koja je neophodna da bi se razvili mikrobi
Ako ste ljubitelj brze hrane, posebno one koja nastaje u restoranima Mekdonaldsa verovatno ste se pitali kako ista ta hrana izgleda kada ostane neiskorišćena nekoliko dana ili čak i meseci. Godinama, na internetu kruže različiti snimci i svedočenja kupaca koji navode da njihova hrana iz Mekdonaldsa ne truli. Zašto je to tako - postoji objašnjenje.
Kako piše "Biznis insajder", stvar uopšte nije komplikovana i postoji savršeno jasno objašnjenje zašto burger koji smo kupili pre dva meseca jednostavno nije istrulio.
- Realnost je da su burgeri, pomfrit i piletina kao i sva druga hrana i da, istrule ako se drže u određenim uslovima - rekao je doktor Kit Variner, direktor kancelarije za nauku o hrani pri Univerzitetu Gvelf u Kanadi.
A evo i objašnjenja.
Postoje brojni snimci u kojima se tvrdi da hrana iz Mekdonaldsa ne truli ni posle određenog dužeg perioda i da je razlog za to jer je ispunjena različitim hemikalijama. Ipak, to je hrana kao i svaka druga. Mikrobima, koji prouzorkuju truljenje, potrebma je voda, hranljivi sastojci, toplota i vreme za razvijanje. Ako oduzememo nešto od toga - onda oni neće moći da rastu, a tako i da zagađuju hranu.
Hrana iz Mekdonaldsa je u procesu proizvodnje u potpunosti isušena, u njoj se ne nalazi voda potrebna za proces truljenja.
Pogledajte video: Gurmanska i holesterolska atomska bombetina
(Telegraf Biznis)