YT kanal koji deca obožavaju, mogao bi da zaradi ogroman novac. Smeši im se 11 miliona dolara

Cocomelon ima 2,5 milijarde pregleda mesečno, pa je procena da bi 2020. mogao da zaradi oko 11 miliona dolara samo od sponzorstava

Jutjub kanal vedrog duha, Cocomelon, koji objavljuje rime za decu ima 73 miliona pratilaca, odnosno skoro duplo više nego 2018. godine.

S obzirom na to da imaju 2,5 milijarde pregleda mesečno, procena je da bi mogli da 2020. zarade oko 11.3 miliona dolara samo od reklama. Pokrenuo ga je Džej Džeon, zajedno sa svojom suprugom, a 10 godina su ga vodili sami. Džeon poseduje 100 odsto udela kompanije Treasure Studio Inc, koja upravlja Cocomelon kanalom, a godinama su odbijali investitore i sponzorstva. Takođe, nisu želeli da se crtaći prevode na druge jezike.

Kompanija sada ima oko 20 zaposlenih i spremni su da se šire. Osim kanala, u planu je izdavanje albuma s najpopularnijim pesmama, zatim proizvodnja Cocomelon igračaka, iza kojih će stajati Jazwares, poznat po Kabadž i Pokemon lutkama. Džeon je izjavio da bi voleo i da razvije dugačak igrani film, zasnovan na Cocomelon junacima.

(Telegraf Biznis)