Gejts je upravo kupio svoj prvi električni automobil, ali ne marke Tesla: Evo šta mu je poručio Mask

Osnivač Majkrosofta kaže da su električna vozila još uvek daleko iza benzinaca i dizelaša, ali je dodao da su putnički automobili "jedan od najboljih faktora" protiv zagađenja

Ilon Mask ponovo dominira na Tviteru, a ovoga puta pažnju je privukla njegova burna reakcija na to što je Bil Gejts kupio električni model Taycan (Porše), a ne Teslino vozilo.

Osnivač Majkrosofta je ovu informaciju podelio u jutjub intervjuu Markesa Braunlija, a on ga je, između ostalog, pitao da prokomentariše napore koji se ulažu kako bi se usporile klimatske promene.

Gejts kaže da su električna vozila još uvek daleko iza benzinaca i dizelaša, ali je dodao da su putnički automobili "jedan od najboljih faktora" protiv zagađenja. Kao pozitivan primer u ovoj misiji naveo je kompaniju Tesla, ipak, nije kupio njihov automobil.

- Moram da kažem da je auto vrlo skup, ali veoma kul. To je moj prvi električni automobil - izjavio je on. Poverenje koje je Gejts poklonio konkurentu, razočaralo je Ilona Maska.

Model Taycan Turbo košta 150,900 dolara u Americi, dok Turbo S košta 185,000. I Teslina vozila su poznata po visokim cenama, ali njihov čuveni Model 3, ipak može da se "pohvali" sa znatno nižom cenom: košta 39,490 dolara.

Ovo nije prvi put da Mask provocira milijardere na tviteru. Pre je pisao da je "Zakerbergovo (Fejsbuk) razumevanje veštačke inteligencije ograničeno".

Video: Audi predstavio „Teslu ubicu“, novi električni automobil

(Telegraf Biznis)