Namirnica ima dovoljno, ne kupujte zalihe. Otklanjaju se problemi i sa sredstvima za dezinfekciju

Danas sastanak sa proivođačima zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju

foto: pixabay.com

Prehrambenih namirnica i robe široke potrošnje na domaćem tržištu ima dovoljno i nema potrebe za stvaranjem ličnih zaliha, ponavljaju nadležni. Predsednik Privredne komore Marko Čadež kaže da će tokom dana biti održan sastanak sa proivođačima zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju, kako bi se otklonili eventualni problemi u proizvodnji i snabdevanju.

Posle jučerašnjeg sastanka u Privrednoj komori Srbije, nadležni su dobili zadatak da protekle večeri i jutra obiđu trgovine i ustanove kakva je situacija kada je o snabdevenosti reč.

- Svi najveći trgovinski lanci, koji pokrivaju skoro 80 tržišta u maloprodaji prehrabene robe i osnovnih životnih namirnica, imaju dovoljno robe, dobro su snabdeveni i mogu da odgovore na bilo kakve zahteve trišta i nema nikakve potrebe praviti lične zalihe i trošiti dodatni novac - ističe predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Trgovinske kompanije su, objašnjava Čadež, promenile strategiju snabdevanja na osnovu onoga što se dešavalo u okruženju i ostatku Evrope, tako da imaju dovoljno robe.

- Ako nečeg i nema u rafovima, to ne znači da je nestašica, nego da roba mora da se dopremi iz skladišta - ukazuje Čadež i dodaje da su već tokom noći popunjeni ispražnjene police u supermarketima.

Video: Potresne slike od Italije do Južne Koreje: Korona virus ne jenjava, situacija sve gora

(Telegraf Biznis)