Mali o ekonomskim razlozima za ukidanje vanrednog stanja: Što pre, to bolje, ali nije jednostavno

Čak i ako treba da sačekamo par dana, ako će to da spasi nekoliko života, sačekaćemo

Ministar finansija Siniša Mali odgovarajući na pitanje Telegraf Biznisa da li je početak maja krajnji datum kada bi trebalo ukinuti vanredno stanje, rekao da to nije jednostavna odluka.

- Nije to jednostavno pitanje, kada govorite samo o ekonomiji, što se pre završi vanredno stanje, sve će se pre vratiti u normalno stanje - rekao je Mali.

Naravno, ističe, to ne zavisi samo od Srbije već od naših najvećih stranih partnera, jer nije dovoljno samo otvoriti naše fabrike, kao i da je važno i da EU napravi jednistven stav oko toga.

- Kada govorite o roku, uzmite i zdravstveni apsekt. Što pre to bolje, ali nije ovo samo pitanje za ekonomiju - rekao je Mali.

- Kad se budu stekli pravi uslovi. Kada povuče EU, povući će i Srbiju. Čak i ako treba da sačekamo par dana, ako će to da spasi nekoliko života, sačekaćemo. Kada se budu stekli pravi uslovi, biće doneta prava odlula u pravi trenutak kako bi se izbegli svi rizici - reka je Mali.

Mali je rekao i da su danas usvojena  još tri dokumenta. Istakao je i da ostaje mera da se svim punoletnim građanima isplati 100 evra, jer je to "opravdana ekonomska mera".

Video: U poslednja tri dana Poreska uprava dobila 113.000 prijava privrednika

(V.B.)