Biće plata za vozače: Počelo iznajmljivanje buseva u kojima su se vozile rok zvezde, ovo su cene

U njima se sada mogu voziti "obični ljudi", jer bendovi otkazuju rezervacije

Foto: Shutterstock

Koncerti podrazumevaju masovna okupljanja, mnogo ljudi na relativno malom prostoru, a to u doba pandemije znači da su "idealni" za širenje zaraze.

Od muzičkih događaja i festivala ove godine vrlo verovatno možemo da se oprostimo, a kompanije koje isporučuju turističke autobuse za rokenrol bendove, odnosno turneje, trpe velike gubitke zbog otkazanih rezervacija.

Kompanija "Senators Coaches" iz Alabame, planirala je da na puteve ove godine "izbaci" svojih 85 autobusa, koje su rado iznajmljvali bend "Rolling Stones", zatim Erik Klepton, Džimi Bafet.

Međutim, sada moraju da menjaju planove: pružaju šansu široj javnosti da se "vozi puput rok zvezde". U praksi, to znači da možete da rentirate "hotelski apartman na točkovima", sa kožnim sedištima, modernim TV-om, bračnim krevetom, kupatilom, kuhinjom.

Možete čak da zatražite i onaj autobus kojim je "Pearl Jam" išao na poslednju turneju.

Keep posting your recent #SenatorsCoach photos for a chance to win $100 Amazon Gift Card. 😎 Simply hashtag #SenatorsCoach and tag us for entry! #contest #amazonPosted by Senators Coaches on Среда, 11. март 2020.

Ovo je šansa da iskusite kako putuju i uživaju rok zvezde tokom muzičkih turneja, a s druge strane, i šansa za kompanije da povrate izgubljeno. Za "običnog čoveka", ta avantura je bila samo fantazija, dok nije nastupila kriza Covid-19, koja je naterala mnoge da preispitaju svoju poslovnu politiku.

Vozači koji upravljaju ovim luksuznim busevima mogu da voze 10 sati u cugu, takođe vole da voze noću, pa se tako svakog jutra možete probuditi na novom mestu, kao kada uplatite kruzer putovanje, ali bez 5.000 drugih gostiju.

Kompanije koje iznajmljuju ove autobuse na ovaj način nastoje i da zarade plate za svoje radnike. Avantura može koštati do 9.000 dolara dnevno, tako da je namenjena "običnim građanima, ali sa dubokim džepom".

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)