Usvojeno: 10.000 dinara medicinarima uskoro, biće i rebalans budžeta

Pomoć će biti isplaćena do kraja godine

Foto: Shutterstock

Na današnjoj sednici je doneta odluka da se zaposlenima u zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže zdravstvenih ustanova jednokratno isplati novčana pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

Kako je rekao ranije predsednik Srbije Aleksandar Vućić svi zdravstveni radnici, njih 120.000 u sistemu, bez obzira da li rade u kovid ili ne, dobiće jednokratnu pomoć pomoć od 10.000 dinara.

Stalno povećanje plate od 1. janara dobiće najviše zdravstveni radnici - rekao je on i zahvalio se lekarima i medicinskim radnicima.

Još jedan rebalans

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2020. godinu kojim su predviđeni ukupni prihodi od 1.291,4 milijardi dinara i rashodi u visini od 1.774,4 milijardi dinara, odnosno deficit od 483 milijarde dinara.

“Navedenim predlogom zakona odobrena su dodatna sredstva za prevenciju i ublažavanje posledica nastalih usled bolesti kovid 19 izazvane virusom SARS-COV2”, navodi Vlada Srbije.

Sredstva su opredeljena za dodatno opremanje kovid bolnica, izgradnju bolnica u Beogradu i Kruševcu, kao i za nabavku lekova i sanitetskog materijala.

Video: Lekari jesi superheroji ali svoju posvećenost podigli su na novi nivo

(Telegraf Biznis)