Ključni sastojak "leti": Poznati lanac brze hrane razočarao fanove, Volstrit pozdravlja novu odluku
Nema više krompira kao ni meksičke pice u ponudi "Taco Bell"-a...
Odluka poznatog lanca restorana brze hrane "Taco Bell" da izbaci krompir iz svojih specijaliteta, meksičku picu i više od desetak drugih stavki iz menija, nastavlja da izaziva razne reakcije.
S jedne strane, Volstrit pozdravlja tu odluku. "Taco Bell" je izvestio da su pojednostavljen jelovnik i kraće radno vreme doprineli povećanju marži u restoranima i doprineli povećanju operativnih marži od 4,3% u ovom kvartalu.
U roditeljskoj kompaniji "Yum Brands", prodaja je uvećana 3 odsto.
Prilagođavanje menija "Taco Bell"-a je još početkom godine dovelo do operativnih koristi, a slično bi se moglo desiti i sa sestrinskim brendovima - "Pizza Hut" i "KFC". Kompanija jednostavno odbacuje sastojke od kojih nema profit, odnosno proizvode koji nisu "margin-friendly".
Sada se fokusiraju na proizvod koji bi trebalo da se pojavi 2021, a to je "Toasted Cheddar Chalupa".
Takođe, "Taco Bell" je sa menija povukao i meksičku picu, što je, uz povlačenje krompira, fanovima ove brze hrane - najteže palo. Oni nisu ni krili svoje nezadovoljstvo, štaviše, osvrnuli su se i na "moć Džoa Bajdena".
Mnogi lanci restorana su promenili taktiku poslovanja tokom pandemije, a to se pre svega odnosilo na promenu jelovnika. Na primer, Mek je odbacio posluživanje salata, kao i doručka tokom celog dana.
(Telegraf Biznis)