Privredna komora Srbije daje 50.000 evra pomoći Hrvatskoj: "Nemamo druge kuće, nemamo drugi region"

"Danas sam razgovarao sa vlasnicima nekih od naših najvećih kompanija koje su iskazale veliki interes da pomognu ljudima u Hrvatskoj", istakao je predsednik PKS, Marko Čadež

Foto: Tanjug/AP

Privredna komora Srbije donirala je 50.000 evra za nabavku objekata za privremeni smeštaj stanovnika Hrvatske, na području pogođenom zemljotresima.

Predsednik PKS, Marko Čadež, uručio je danas otpravnici poslova Republike Hrvatske u Beogradu, Maji Bogdan, donaciju od 50.000 evra i poručio da su privrede dveju zemalja povezane i da su privrednici Srbije uz građane Hrvatske.

- Mi nemamo druge kuće, nemamo drugi region. Ovo je teritorija na kojoj radimo, zarađujemo, zapošljavamo, živimo, i uvek ćemo pomagati jedni drugima i biti tu kada god je to potrebno - poručio je Čadež.

Privredna komora Srbije poziva privrednike da doniraju neophodna sredstva i materijal potreban žiteljima ugroženog područja u Hrvatskoj.

- Danas sam razgovarao sa vlasnicima nekih od naših najvećih kompanija koje su iskazale veliki interes da pomognu ljudima u Hrvatskoj - rekao je Čadež.

Maja Bogdan, otpravnica poslova u Ambasadi Hrvatske u Beogradu zahvalila se predsedniku PKS i svim srpskim privrednicima na donaciji.

- Duboko smo dirnuti iskazanom solidarnošću u ovom teškom trenutku za stanovnike pogođene potresom - rekla je Bogdan, i ukazala na simboliku mesta na kojem su se dva skupa, u Beogradu i Zagrebu, danas održali.

Skup solidarnosti održan je danas simbolično, istovremeno u Beogradu i Zagrebu, ispred istovetne skulpture "Ribar", vajara Simeona Roksandića, koja se nalazi i na beogradskom Kalemegdanu i na Jezuitskom trgu u zagrebačkom Gornjem gradu.

Događaju u Beogradu prisustvovao je i Veran Matić, predsednik Saveta za društveno odgovorno poslovanje PKS i izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma.

Matić je pozvao sve one koji su u mogućnosti da se uključe u akciju pomoći stanovništvu u ugroženom području Hrvatske, i podsetio da su prvo reagovali Vlada Srbije sa milion evra donacije i niz kompanija. Istovremeno, danas su na skupu u Zagrebu učestvovali predstavnici Srpskog nacionalnog veća i Ambasade Srbije u Hrvatskoj.

Video: Pomoć za ugrožene ljude u Petrinji

(Telegraf Biznis)