Pazite da ne platite let i 40 odsto više: Rajaner upozorava na prevare

Kompanija je pozvala kupce da uvek paze pri rezervaciji letova

Foto: Tanjug/AP

Avio-kompanija Rajaner pozvala je kupce da uvek rezervišu letove isključivo na njihovom vebu ili na aplikaciji Ryanair, pozivajući se na nedavne prijave potrošača o online agencijama koje su prodavale Ryanairove karte na popustu.

- Ova najnovija OTA prevara još je jedan razlog zašto putnici uvek treba da rezervišu na pravoj adresi. Agencije prodaju naše letove, ali s nama nemaju komercijalne ugovore. Stoga smo početkom godine pokrenuli alat “Verified Seal” kako bismo pomogli kupcima da izbegnu zamke rezervacije kod internet putničkih agencija, koje često previsoko naplaćuju troškove, a mogu da pruže i netačne podatke o kupcima, što onda sprečava Ryanair da sarađuje sa svojim putnicima. Ovo je pokrenuto zajedno s našim alatom za proveru cena, u nastojanju da se na videlo izbace nepotrebne naknade koje mrežne putničke agencije naplaćuju kupcima - rekla je direktorka marketinga Ryanaira Dara Brady, dodajući da je više od 50.000 kupaca koristilo alat.

Konkretno, OTA koristi podatke o plaćanju kupca kako bi osigurao rezervaciju leta, te sprema podatke o kupcima za kasniju nepoštenu upotrebu. Moguće je i da se preko navedenih agencija naplati i do 40 posto više za iste ponude, nego da su rezervisali na webu ili u aplikaciji.

(Telegraf Biznis)