Neprijatno iznenađenje: Tomislavu zbog duga od 3 evra starog 12 godina, blokirali sve račune i kartice

"Toga nigde nema na svetu", tužno je rekao

Foto: Shutterstock

Tomislav (33) se neprijatno iznenadio kada je, nakon neuspešnog plaćanja karticom u Amsterdamu, shvatio da su mu svi bankarski računi - blokirani. Nakon nekoliko poziva shvatio je da ga je blokirala Fina, a šok je usledio tek nakon što je otkrio da je blokiran zbog duga od 25 kuna starog čak 12 godina.

- Frustriran zovem banku u kojoj sam klijent dugi niz godina. Uobičajeno čekanje, prespajanje traje minutama. Pitam u čemu je problem, nisam pod blokadom, nemam dugovanja. Gospodin iz banke kaže – zovite Finu. Gospodin iz Fine kaže: ‘Imate dug prema Hrvatskom Telekomu, 25 kuna”’, priča šokirani Tomislav K. kojem je naknadno potvrđeno da je reč o dugu iz – juna 2009. godine.

Iz Hrvatskog Telekoma rečeno mu je da je predmet prebačen nadležnom telu, piše Dnevnik.hr

Nije obavešten o dugu?

Tvrdi kako za 13 godina postojanja duga ni od koga nije primio obaveštenje o navedenom dugovanju, kao ni to da je dugovanje već prebačeno Fini na potraživanje.

- Toga nema nigde u svetu. Da te se ne obavesti, da ne dobiješ poštu, e-mail, poziv, SMS, obaveštenje na e-građani i da završiš pod blokadom zbog 25 kuna”, kaže i dodaje da je sva postojeća dugovanja, barem ona za koja je znao da postoje, prema Hrvatskom Telekomu podmirio 2015. godine, a više nije niti korisnik njihovih usluga.

Video: Sve što niste znali o platnim karticama

(Telegraf Biznis)