Online kurs programiranja za decu svih uzrasta

Program je namenjen za decu, osnovce, koji se nikad nisu susreli sa programiranjem ili bi želeli da obnove postojeće znanje iz osnova programiranja

Foto: Programarko

“Programarko”, udruženje za edukaciju dece i mladih iz oblasti programiranja, poklanja deci besplatan pristup kursu iz osnova programiranja u Scratch-u tokom celog perioda trajanja predstojećeg raspusta.

Kako bi roditeljima olakšali predstojeći zimski raspust, a decu zabavili, odlučili smo da svakom detetu omogućimo edukaciju kroz zabavan sadržaj. Svi koji se registruju do početka raspusta na sajtu www.programarko.com će dobiti besplatan pristup kursu “Scratch 1 - Zero” do 23. januara 2022.

Scratch 1 je namenjen za decu, osnovce, koji se nikad nisu susreli sa programiranjem ili bi želeli da obnove postojeće znanje iz osnova programiranja u Scratch-u. Jedino potrebno predznanje za ovaj kurs je da dete zna da čita. Na kursu učimo šta je programiranje, upoznaćemo se sa Scratch platformom, pravićemo animacije, crtati Scratch likove, ubacivati muziku u programe i dok to sve radimo naučićemo neke od osnovnih koncepta programiranja kao što su: događaji, petlje, algoritam, programersko razmišljanje.

Platforma “Programarko” je prva online škola programiranja za decu i mlade čiji je cilj da na zabavan i praktičan način uvede decu u svet programiranja. Kroz igru, praveći animacije i igrice, učimo od osnovnih do naprednih koncepta programiranja.

Neka i vaše dete ovlada jednom od najvrednijih veština na svetu.

Video: Roboti neće ukrasti poslove, u Srbiji školujemo kadar koji će biti spreman za budućnost

(Telegraf Biznis)