Postali globalni partner Mekdonaldsa, a ovako su govorili za Telegraf: "Od garaže do berze na balkanski način"

Foto: Shutterstock

Godišnja globalna McDonald's Technology Partner nagrada, koju jedan od najvećih globalnih lanaca brze hrane dodeljuje u okviru Global Supplier Summita, za 2021. godinu pripala je kompaniji Span.

Najnovije globalno priznanje je dodatna potvrda kvalitetne dugogodišnje saradnje koja je još 2014. nagrađena evropskim izdanjem istoimene nagrade.

Span je IT kompanija koju je pre 25 godina osnovao Nikola Dujmović sa nekoliko prijatelja. Danas, to je jedna od najvećih firmi u Hrvatskoj i prva koja je lansirala IPO na tamošnjoj berzi. Već prvog dana imali su spektakularan uspeh. Ili što se popularno na Balkanu kaže - prošli su trnovit put od garaže do berze.

Sa Nikolom smo razgovaral na marginama Medija festivala u Rovinju, a taman nakon što su izašli na berzu. Otkrio nam je kako je tekao njihov put, šta misli o tržištu Srbije i zašto su odabrali berzu umesto klasičnog investiranja - o čemu upravo razmišlja još jedna firma iz Srbije.

Dva meseca posle lansiranja IPO, postali su jedna je od najinteresantnijih deonica. Zahvaljujući njoj, Zagrebačka berza (Hanfa) dobila je novu tehnološku akciju za 20 godina. Investitori su praktično razgrabili akcije Spana. Ceo intervju pročitajte ovde. 

Dujmović objašnjava da je puna transparentnost u poslovanju jedan je od ključeva za dugovečnost, a berzu vide kao alat za budući razvoj.

McDonald's Technology Partner nagrada dodeljuje se partnerima odgovornim za kvalitetno funkcionisanje svih McDonald's poslovnih procesa, a titulu globalnog tehnološkog partnera Span je ostvario na osnovu podrške koju pruža u razvoju digitalnog poslovanja.

McDonald's i Span dugogodišnji su partneri, a celokupna tehnološka podrška usmerena prema McDonalds'su podrazumeva svakodnevni angažman velikog broja Spanovih stručnjaka različitih specijalnosti, smeštenih u Spanovim kancelarijama širom sveta.

Video: Šta je pokazao startap skener, kakva je naša scena?

(Telegraf Biznis)