JP Putevi Srbije: "Od 30. avgusta smo deo Open Balkan ETC projekta"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za prolaske kroz Severnu Makedoniju korisniku će se sredstva umanjivati sa registrovane platne kartice

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da će, zbog velike zainteresovanosti distributera i njihovih postpejd korisnika, od 30. avgusta ove godine biti deo Open Balkan ETC projekta, čime će se korisnicima koji putarinu plaćaju u postpejd sistemu omogućiti plaćanje putarine u Severnoj Makedoniji.

Kako se navodi u saopštenju JP "Putevi Srbije", naplata putarine u okviru tog projekta, za korisnike koji putarinu plaćajaju u postpejd sistemu preko distributera, će funkcionisati tako što će za prolaske kroz Srbiju važiti isti uslovi kao i do sada (u skladu sa potpisanim Ugovorom o obavljanju poslova distribucije u postpejd sistemu).

Za naplatu putarine kroz Severnu Makedoniju postpejd korisnicima biće omogućen "roming“, kroz registraciju svakog zainteresovanog korisnika na Web portal - Open Balkan ETC i povezivanje njihovih platnih kartica (kompanijskih) na portal.

Za prolaske kroz Severnu Makedoniju korisniku će se sredstva umanjivati sa registrovane platne kartice i ista će se direktno uplaćivati na račun upravljača puta u Severnoj Makedoniji.

Kako se navodi, prvi korak za registrovanje korisnika na Web portal - Open Balkan ETC je taj što distributer pismenim putem upućuje zahtev JP "Putevi Srbije" za otvaranje naloga na Web portalu - Open Balkan ETC.

Zaposleni u JP "Putevi Srbije" otvaraju nalog distributeru i dostavljaju detaljno uputstvo za dalji rad. Zatim distributer importuje bazu svojih zainteresovanih korisnika na Web portal - Open Balkan ETC i za svakog korisnika dobija link za registraciju koji im potom prosleđuje, a korisnik se preko dobijenog linka registruje na Web portal - Open Balkan ETC i povezuje svoju platnu karticu.

Kako navode "Putevi Srbije", nakon svih navedenih koraka, korisniku je omogućen "roming" za prolaske kroz Severnu Makedoniju, a naglašava se da "roming2 za prolaske kroz tu zemlju nema dodatnih troškova za korisnika, već se sredstva sa registrovane platne kartice umanjuju isključivo za iznos putarine ostvarenog prolaska.

(Telegraf Biznis)