Prva Mišlen radionica za kuvare, van Pariza: Održana je u našem komšiluku
Radionica je bila besplatna za sve
Prva Masterclass radionica globalnog gastro vodiča Mišlen (Michelin), izvan Francuske i prva takva u svetu, održana je juče u Zagrebu.
Okupila je 15-ak zagrebačkih šefova kuhinja, čiji restorani nose zvezdice i druge oznake tog vodiča, piše Poslovni dnevnik.
Radionicu je vodio ugledni šef kuhinje, Rikardo Gaspari, vlasnik restorana SanBrite iz italijanske Cortine di Ampezzo, koji nosi Mišlenovu zvezdicu od 2020. godine, a od nedavno i zelenu zvezdicu za održivost u gastronomiji, što je bila i jedna od glavnih tema na radionici.
- Radujemo se što smo u Zagrebu, i verujem da će radionica svima biti korisna, posebno za dalji razvoj gastro ponude u Zagrebu. Za to ima i dosta potencijala, a mnogo je i posla, te je stoga i ovo dobra ideja gradske turističke zajednice - kazao je Gaspari na otvaranju radionice.
Domaćin radionice bio je restoran "Dubravkin put", a na radionicu su pozvani svi koji imaju barem neku Mišlenovu oznaku u Zagrebu. Pritom, "Noel" i "Zinfandel" imaju crvenu i zelenu (za održivost).
Inače, radionica bila besplatna za sve.
(Telegraf Biznis)