Za ovu peščanu plažu u Srbiji kažu da je najlepša: Može da vam "zameni" more, dok cene ne mogu da se porede

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom letnjih meseci, ovde boravi oko 5.000 ljudi

Foto: Nikola Anđić

Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici već decenijama je popularno letnje odredište za lokalne stanovnike i turiste iz drugih delova Srbije i inostranstva. Mnogi je nazivaju "najlepšom plažom", a ko je jednom poseti, uvek se rado vrati.

Njena popularnost ne prestaje da raste, baš suprotno, ova plaža privlači sve veći broj posetilaca, koji veoma zadovoljno dele svoja iskustva putem mreža.

Tokom letnjih meseci, ovde boravi oko 5.000 ljudi, što je ujedno i maksimum koliko plaža može primiti ljudi.

Kako je nastala najlepša plaža u Srbiji

Nastala je još pre Drugog svetskog rata, kada je jedan Mitrovčanin odlučio da ograđeni deo zemljišta uz obalu ispuni peskom i stvori pravu plažu. Danas, ovo mesto služi za zabavu i opuštanje, nudeći bogate sportske, rekreativne i ugostiteljske sadržaje.

Plaža pruža raznovrsne sadržaje za sve uzraste. Posetioci mogu uživati na ležaljkama, a tu si i raznovrsni restorani i drugi ugostiteljski objekti.

Kao što smo već istakli, plaža može primiti do 5.000 posetilaca, a dostupni su i tereni za fudbal, odbojku i košarku.

Za ljubitelje rekreacije, plaža nudi teretanu na otvorenom, terene za košarku i odbojku na pesku, kao i brojne sadržaje za najmlađe.

Tokom dana, spasilačka ekipa brine o sigurnosti kupača, a sa jednom od njih ekipa Telegrafa razgovarala je prošle godine, o čemu možete čitati OVDE.

Cene

Kako smo proverili, smeštaj u Sremskoj Mitorvici se može pronaći i za 2.300 dinara po noći, što je i te kako povoljno, zar ne?

(Telegraf Biznis)