Za nekretnine na Sv. Klementu gotovo 250.000 evra: Evo ko stoji iza ponude

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sud u Splitu objavio je izveštaj o sprovedenoj javnoj aukciji za objekat i zemljište Dalmacijavina u stečaju na ostrvu Sveti Klement

Foto: Shuterstock

Objava rezultata javne aukcije usledila je nakon prošlomesečnog izveštaja stečajnog postupka Dalmacijavina u kojem se ističe da je žiro-račun firme krajem juna bio blokiran u iznosu od 12,39 miliona evra, ali i da su u poslednjem tromesečju isplaćena dugovanja 525 od 556 radnika.

Sud u Splitu objavio je izveštaj o sprovedenoj javnoj aukciji za objekat i zemljište Dalmacijavina u stečaju na ostrvu Sveti Klement ukupne površine od oko 4000 kvadratnih metara, za koje je stigla jedna prihvatljiva ponuda od 247.853 evra.

Ponudu za zgradu površine 76 kvadratnih metara, kao i za vinograde i pašnjake ukupne površine od oko 4000 kvadrata na prvoj javnoj aukciji dala je Barbara Kovačić Domančić, dok Luka Colnago, koji je takođe učestvovao u nadmetanju, nije dao dobru ponudu. Aukcija za te nekretnine Dalmacijavina počela je 6. maja, a trajala je do 30. jula. Početna cena nekretnina bila je 247.853 evra i na prvoj aukciji se one ne mogu prodati ispod te cene.

Prema objavljenom redosledu prisilnih naplata na žiro-računu, od pedesetak poverilaca, najviše, čak 6,7 miliona evra, potražuje država u ime PDV-a, poreza i doprinosa. Slede Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost sa tražbinom od 1,27 miliona evra, a zatim Sladorana iz Županje i Viro fabrika šećera sa 1,01 milion i 454.375 evra, prenosi Poslovni.

- Značajno se smanjila visina blokade u odnosu na otpremnine bivših zaposlenih, s obzirom na to da su iz ostvarenih priliva (povrat pozajmica bivših zaposlenih) izvršene isplate. U prethodnom tromesečju izvršene su isplate dugovanja poverilaca prvog višeg isplatnog reda te je od ukupno utvrđenih dugovanja 556 radnika isplaćeno 525 radnika - stoji u izveštaju Natalije Mladineo.

(Telegraf Biznis)