Za 60 nezaposlenih u Nišu uručene odluke o odobravanju subvencija za samozapošljavanje

D. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ranije je već dodeljeno 30 odluka za kategoriju teže zapošljivih i 18 odluka o stručnoj praksi

Foto-montaža: Shutterstock, A. Nalbantjan

Za 60 nezaposlenihu Nišu juče su svečano uručene odluke o odobravanju subvencija, odnosno grantova, za samozapošljavanje, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Subvencije se dodeljuju u jednokratnom iznosu od 300.000 dinara, odnosno 330.000 dinara za osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanje privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza po lokalnom akcionom planu zapošljavanja između Grada Niša i Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) potpisan je 27. juna ove godine, a za njegovu realizaciju obezbeđeno je 35,98 miliona dinara, od čega Grad Niš daje 18,20 miliona dinara, a NSZ 17,78 miliona.

Ovaj novac planiran je za zapošljavanje 130 nezaposlenih u tri kategorije, i to kroz subvencije za samozapošljavanje, za zapošljavanje teže zapošljivih i stručnu praksu.

Osim dodeljenih 60 ugovora za samozapošljavanje, ranije je već dodeljeno 30 odluka za kategoriju teže zapošljivih i 18 odluka o stručnoj praksi.

(Telegraf Biznis/Tanjug)