Menadžer u "Juri" napao dve radnice u kompaniji, premijer poručio: "Država će reagovati, vrlo oštro i jasno"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Premijer je naveo da će Ministarstvo za rad u toku dana izdati saopštenje o podnetoj krivičnoj prijavi koje će nadležno tužilaštvo procesuirati

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, istakao je danas da će biti podneta prijava protiv menadžera kompanije Jura u Leskovcu koji je u petak napao dve radnice te fabrike.

Premijer je naveo da će Ministarstvo za rad u toku dana izdati saopštenje o podnetoj krivičnoj prijavi koje će nadležno tužilaštvo procesuirati.

- Reagovali smo odmah i nismo se zaustavili samo na nekim prostim, da kažem, pod znacima navoda - zapisnicima, nego će biti podneti krivična prijava i rekao bih da je to konkretna akcija države. Niko ne podržava maltretriranje bilo kog radnika bez obzira da li je kompanija domaća ili strana, da li su predemet mobinga domaći ili strani radnici, to su stvari koje ne smeju da se dešavaju u Srbiji - rekao je Vučevič.

Potom, Vučević se istakao da kompromis ne postoji kada je mobing u pitanju.

- Biće podneta krivična prijava protiv menadžera kompanije koja je izvršio napad na dve radnice. I mogu da vas obavestim da je Inspekcija rada dobila dokumente same kompanije da je isti menadžer kompanije suspendovan i da mu je zabranjen ulazak, tako da država će reagovati - izjavio je Vučević.

Dodao je i da tu ne treba da bude nikakvih razlika i podela.

- Mi se radujemo novim kompanijama, želimo da one rade uspešno, da imaju što više zaposlenih, ali, apsolutno, to ne znači da neko može da sprovodi bilo kakav vid nasilja nad zaposlenim. I što se mene tiče, Srbija, kao uređena država, mora da odgovori u skladu sa zakonom, vrlo oštro i vrlo jasno, u kratkim rokovima. I očekujem da vidim, naravno, i odluku nadležnog tužilaštva kako će kvalifikovati ovo što će Inspekcija rada podneti u vidu krivične prijave - istakao je on.

Podsetimo, prošlog petka u korejskoj fabrici "Jura" u Leskovcu, dogodio se incident kada je menadžer kompanije stolicama gađao radnice. Kompanija je menadžera suspendovala i najavila pokretanje disciplinskog postupka, dok je u istoj pokrenuta peticija, da se korejskom državljaninu Kangu uskrati gostoprimstvo u Srbiji zbog incidenta.

(Telegraf Biznis)