Srpkinja radi na Bahamima, ali sada je otkrila i drugu stranu "raja na zemlji": Nije baš sve tako bajno...

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iva kaže da kompanija radnicima pokriva troškove avionskih karata, smeštaja, osiguranja, kao tri obroka dnevno...

Srpkinja, Iva, koja več nekoliko sezona radi na Bahamama rešila je da otkrije kako izgleda život i rad na tom ostrvu. Ono što je sve najviše zaminalo jeste viza, te je počela od toga.

Kako je istakla, ništa nije toliko kompikovano.

- Što se tiče vize. Prošla sam intervju za posao, prijavila sam se na stranici američke ambasade u Beogradu. Prvi intervju bio je za radnu vizu, prijavila sam se i za turističku vizu. Tad je viza koštala 160 dolara, a intervju je trajao možda pet minuta. Naravno, dešavalo se da su odbijali ljude iako su imali sve papire. Jednostavno im se nisu svideli. Nije im se svidelo kako izgledaju na šalteru, kako pričaju, kako se ponašaju... Zaista sve gledaju - ispričala je.

Šta Iva radi na Bahamima?

- Radim za jednu brodsku kompaniju na njihovom privatnom ostrvu koje pripada ostrvima Beri. Kad sam došla, radila sam kao spasilac u jednom vodenom parku. Ugovori su nam na šest meseci, a onda dva meseca idemo kući. Na tri ugovora sam radila kao spasilac, takođe na plaži, a onda sam radila jet ski ture, kajak ture i zip line. Radi se sedam dana u nedelji, od jutra do popodneva - objasnila je.

Iva kaže da kompanija radnicima pokriva troškove avionskih karata, smeštaja, osiguranja, kao tri obroka dnevno...

- Naravno, nije sve tako bajno. Na primer, što se tiče hrane. Nas ovde živi 800, ne može svaki dan biti nešto "wow.", ali se uvek nešto može naći - dodala je ona.

Što se tiče mesta života, ostvo na kojem se ona nalazi je malo, ali ipak, lepo.

- Mi živimo na malom ostrvu koje je dugačko četiri kilometra i široko dva metra, ništa specijalno. Grad kao grad vidimo samo kad idemo kući ili kad dolazimo. Ne provodimo puno vremena u gradu, niti stižemo. Svaki dan radimo. Ima ovde još Srba - dodala je.

Iva takođe živi sa cimerkom, što je uobičajno, ali pak, kako kaže, ništa od toga nije bitno jer se van sobe nalazi pravi raj na zemlji.

(Telegraf Biznis)