Turski Acibadem novi vlasnik Bel Medica: Jasmina Knežević za Telegraf otkriva razlog prodaje i nove planove

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pre tri godine Acibadem je postao većinski vlasnik

Foto: Ustupljena fotografija

Te 1995. godine uz jasnu viziju bili su među prvima koji su otvorili privatnu kliniku u našoj zemlji. Danas, 29 godina kasnije, supružnici doktorka pedijatar - pulmolog Jasmina Knežević i filmski reditelj Milan Knežević saopštili su da je kompanija Bel Medic u potpunosti prešla u vlasništvo turskog Acibadema. Zašto su se odlučili za ovaj korak, kao i da ovo nikako nije kraj u briljantnoj karijeri supružnika saznajemo u razgovoru za Telegraf Biznis.

Podsetimo, Acibadem je još 2021. godine postao većinski vlasnik Bel Medic-a, a da baš ovom svetskom lancu bolnica pokloni poverenje, doktorka Jasmina Knežević odlučila se jer je u tom spajanju, kako je rekla 2022. godine, videla mogućnost za ,,bolju uslugu, jer je reč o kredibilnom partneru, koji će sa iskustvom od skoro tri decenije doneti novu i savremenu medicinu".

Stoga, tri godine kasnije zanimalo nas je kako su se odlučili da stave kraj na priču koja je promenila sliku zdravstva u Srbiji.

- U ovom periodu se nisu desili značajni pomaci niti investicije pa smo odlučili da iz ovog partnerstva izađemo - priča doktorka Jasmina Knežević za Telegraf Biznis.

Tokom razgovora sa doktorkom Knežević delovalo nam je da ćemo uskoro imati još povoda za priču, pa nas je tako interesovalo kakvi su joj dalji planovi. Kako nam priča, isprva će se posvetiti svojoj velikoj ljubavi - edukaciji.

- Sada sam okrenuta pokretanju startapova u medicini, radimo na nekoliko interesantnih projekata. Mentorstvo i edukacija su moja velika ljubav - priča nam doktorka Knežević i naglašava da će se posebno osvrnuti na razvoj ženskog preduzetništva.

- U ovom trenutku je važno da vratimo svi samopouzdanje u sebe, da im se pomogne da se osnaže - poručuje za Telegraf Biznis.

Ističe da ima zabranu konkurencije u naredne dve godine, a to nam samo govori da ova uspešna žena ne isključuje mogućnost da se opet vrati lekarskom pozivu.

Zanimalo nas je i šta ju je održalo tokom svih ovih 29 godina, pa tako i kada je te 1995. godine odlučila da siguran državni posao, i to kao žena, zameni velikim snom koji je i ostvarila. Kao i kakav savet ima za druge.

- Uvek sam postavljala sebi visoke ciljeve. Da  budu okruženi ljudima koji dele iste vrednosti, da jasno znate gde i kuda idete i da fokus svojih misli usmerite ka rešenju - zaključila je doktorka Knežević.

(Telegraf Biznis)