Platili čak 450.000 evra, pa ostali bez stana: Na ovo nikako ne pristajte

Vreme čitanja: oko 1 min.

Platili stan, a nikada ga nisu videli

Foto-ilustracija: Pixabay

Policija je sprovela kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, osumnjičenih za prevaru u privrednom poslovanju, nakon što je otkriveno da je kupcima stana u Rijeci uzet avans, ali stan nikada nije isporučen.

Prema rezultatima istrage, 67-godišnji muškarac, koji je bio direktor firme u Primorsko-goranskoj županiji, u maju 2022. godine potpisao je ugovor sa dvoje hrvatskih državljana o avansu za prodaju stana u Rijeci. Tom prilikom, od kupaca je uzeo 150.000 evra avansa, ali novac nikada nije položio na račun firme.

Nakon što je napustio funkciju direktora, novi direktor firme, 44-godišnjak, potpisao je kupoprodajni ugovor sa oštećenim licima u junu 2023. godine, a oni su za stan uplatili dodatnih 300.000 evra.

Iako su obećanja bila da će stan dobiti do kraja decembra 2023. godine, oštećeni do danas nisu dobili ni stan, niti im je novac vraćen, čime su ukupno oštećeni za 450.000 evra.

Policija nastavlja istragu ovog slučaja. Obojica osumnjičenih su krivično prijavljena nadležnom tužilaštvu zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo prevare u privrednom poslovanju, dok se 67-godišnjak tereti i za krivično delo zloupotrebe poverenja u privrednom poslovanju, navodi policija, prenosi Poslovni.

(Telegraf Biznis)